вівторок, 23 серпня 2022 р.

 

Державний стандарт базової середньої освіти

У 2022-2023 навчальному році розпочинається впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти, методологічною основою якого є діяльнісний підхід, який забезпечує формування готовності учнів до саморозвитку та безперервної освіти, проектування та конструювання розвиваючого освітнього середовища закладу освіти, активну навчально-пізнавальну діяльність учнів, організацію освітньої діяльності з урахуванням індивідуальних, вікових, психологічних, фізіологічних особливостей та здоров’я учнів. Під час вивчення іноземних мов особлива увага буде зосереджена на залученні учнів до активної пізнавальної колективної діяльності. Для цього вчителю іноземної мови необхідно пов’язувати матеріал, що вивчається, з повсякденним життям і з інтересами учня; залучати до обговорення минулий досвід учня; оцінювати досягнення учня не лише оцінкою, а й змістовною характеристикою; планувати урок з використанням всього різноманіття форм та методів навчальної роботи.

Вчителям іноземних мов слід звернути увагу на вирішення наступних завдань:

- підвищення професійної компетенції, насамперед, у галузі предметної компетенції (рівень практичного володіння мовою);

- використання активних методів навчання із залученням усіх учнів до активного навчального процесу;

- реалізацію діяльнісного підходу в організації навчальної діяльності учнів;

- використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних освітніх курсів у викладанні іноземних мов, у тому числі у дистанційному форматі.

Вимоги до обов’язкових результатів навчання учнів з мовно-літературної освітньої галузі (іншомовна освіта) зазначені в додатках 5 і 6 Державного стандарту та передбачають, що учень:

сприймає усну інформацію та письмові тексти іноземною мовою в умовах безпосереднього та опосередкованого міжкультурного спілкування;

взаємодіє з іншими особами в усній і письмовій формі та в режимі реального часу засобами іноземної мови;

надає інформацію, висловлює думки, почуття та ставлення іноземною мовою.

Більш детально ознайомитись з вимогами до результатів навчання (загальні та конкретні результати, орієнтири для оцінювання) можна за посиланням

https://docs.google.com/document/d/1bzeoF_p48eXg3QHzHPgqLnUSq7hhvCqy/edit:


Немає коментарів:

Дописати коментар