четвер, 23 серпня 2018 р.

Школа №1
Підсумки роботи методичного об'єднання вчителів іноземної мови за 2017-2018 навчальний рік


У минулому навчальному році методичне об'єднання вчителів іноземної мови працювало над проблемою: " Формування комунікативної компетенції учнів за допомогою використання методів  інтерактивного навчання на уроках іноземної мови ”
 Робота була спрямована на розвиток  та формування комунікативних навичок учнів за допомогою використання методів інтерактивного навчання  через індивідуальну, парну, групову роботу із застосуванням методу проектів,  дискусій, дебатів, діалогів, ситуацій, роботи з різними джерелами інформації, використанням творчих форм роботи, що сприяють розвитку творчих здібностей учнів та підвищення  рівня навчальних досягнень. Враховуючи зміст навчального матеріалу, організацію навчальної діяльності, методи та форми роботи  члени методичного об'єднання намагались на уроках створювати ситуації, коли учень розуміє не тільки те, чого він досяг на даному уроці, а й те, чого він має досягти на наступному уроці, чого він взагалі хоче від цього предмета для свого життя.  З цією метою  вчителі ставили учнів у ситуацію самостійного вибору мети навчання, пов'язували навчальну інформацію з життєвим досвідом школярів.
У 2017-2018 навчальному році було проведено 4 засідання методичного об'єднання. На засіданнях вивчались інструктивно-методичні листи МО і Науки України. Вчителі: Галата Л. В., Волошин В. А., Варивода О.В., Петрова А.Л., Миколенко Р.В. виступали на засіданнях МО з описом досвіду реалізації науково-методичних проблем. Вчителі нашої школи систематично беруть участь у районних семінарах:діляться досвідом роботи та організації мовних літніх таборів, проводять майстер – класи.
 Вчителі іноземної мови постійно вдосконалюють свою фахову майстерність, беруть участь у семінарах, вебінарах, обмінюються досвідом з колегами Кам’янки та району.
Протягом 2016-2017 навчального року учні нашої школи брали участь у різноманітних конкурсах,  олімпіадах, міжнародних  проектах.  Призерами районної олімпіади з англійської та німецької мови стали:
Англійська мова

11 клас
Корпачова Світлана - 2 місце
Ревенко Ольга - 3 місце (вчитель Галата Л.В.)
10 клас
Ємець Ольга - 1 місце
Чернега Софія - 1 місце (вчитель Волошин В.А.)
9 клас
Мельничак Олексій - 2 місце  (вчитель Галата Л.В.)

8 клас
Бугаєвський Ярослав - 2 місце
Халудрова Анастасія - 3 місце (вчитель Варивода О.В.)
Німецька мова
10 клас
Швець Анастасія - 1 місце (вчитель Петрова А.Л.)
Ємець Ольга достойно захищала честь району і посіла II місце у 3 етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови та представляла Черкащину у Харкові на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови де посіла II місце. Швець Анастасія посіла IV місце в області з німецької мови, а Чернега Софія з англійської.
Вчитель англійської мови Волошин В.А. була нагороджена сертифікатом та подякою Черкаської обласної адміністрації та обласної ради за підготовку переможця Всеукраїнської олімпіади з англійської мови Ємець Ольгу.
У грудні  2017 року проводився Всеукраїнський конкурс з англійської мови «Гринвіч». 77 учнів нашої школи брали участь у цьому випробуванні. Діти показали гарні результати:  25  учнів отримали золоті сертифікати,  20- срібні та  7- бронзові. Учнів готували вчителі Варивода О.В., Волошин В.А., Галата Л.В., Миколенко Р.В.
Учні 5-11 класів Кам’янської ЗОШ №1 протягом другого півріччя минулого навчального року взяли активну участь у ІІ етапі міжнародного проекту "Найбільший урок у світі", який реалізується в Україні за підтримки міжнародної організації   ЮНІСЕФ з метою підтримки Глобальних цілей сталого розвитку, що прийняті ООН на 2015-2030 рр.
Саме активне вивчення, обговорення під час уроків і позакласних заходів та свідоме втілення 17 глобальних цілей дозволяє виховати нове покоління.
Задіяні були вчителі  Варивода О.В., Волошин В,А., Галата Л.В., Петрова А.Л.
Саме цю тематику було взято за основу і при організації діяльності літнього мовного табору при Кам’янській ЗОШ №1 влітку 2018 року - "Global Goals Club".
Міжнародне співробітництво та участь у міжнародних проектах стали можливі для учнів нашої школи на платформі міжнародної вчительської спільноти «Майкрософт для навчання».
Разом з учителем інформатики Олефіренко Н.М. і вчителями англійської мови Вариводою О.В, Волошин В.А., Петровою А.Л. за минулий навчальний рік учні 5-11 класів провели  45 сеансів  Skype-телемостів з однолітками із 14 країн світу, подолавши майже 200 тисяч віртуальних миль.

З 25 по 27 травня на базі нашої школи проходила очна сесія курсів для підготовки вчителів англійської мови які викладатимуть у першому класі у 2018-2019 н.р. Заняття проводила досвітчений тренер British Council Олена Уманець. Вчителі прослухали теоретичну частину, яка висвітлювала питання методики викладання у початковій школі. Було розглянуто та обговорено основні прийоми та методи викладання, мотивуючі фактори, пихологічні та вікові особливості, інноваційні та новітні технології,які сприяють розвитку та формуванню учня XXI століття.

У червні  2018 року Варивода О.В., Волошин В.А., Галата Л.В.успішно пройшли онлайн курси від British Council та Cambridge і отримали сертифікати, які надають право викладання англійської мови  у 1 класі НУШ.
 За підсумками літньої оздоровчої кампанії 2018 під час серпневої освітянської конференції було нагороджено Грамотами міської ради вчителів школи, що працювали у літньому мовному таборі нашої школи:
·                     Галата Людмила Володимирівна, учитель англійської мови Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.
·                     Волошин Вікторія Анатоліївна, учитель англійської мови Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.
·                     Варивода Оксана Володимирівна, учитель англійської мови Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.
·                     Петрова Анастасія Леонідівна, учитель англійської мови Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.
Педагоги нашої школи Волошин В.А. і Галата Л.В. вдосконалили свою педагогічну майстерність у смт Маньківка , де взяли участь у роботі зимової мовної школи та отримали відповідні сертифікати.

Вчителі систематично працюють над удосконаленням проведення уроків, використовують інноваційні технології, проводять позакласні заходи.
Вчителі нашої школи беруть активну участь у роботі районної комісії з перевірки конкурсних та олімпіад них завдань, а також у роботі творчої групи вчителів.
Методичному об'єднанню вчителів слід звернути увагу на підготовку учнів до базових олімпіад, ЗНО та роботу з творчо обдарованими дітьми, розвивати в них самостійність, ініціативність, формувати здатність наполегливо працювати.  Вчителям потрібно активніше впроваджувати в практику новітні педагогічні технології з метою підвищення ефективності навчання, використовувати нестандартні форми роботи з учнями, щоб підвищувати інтерес до вивчення англійської мови. Вивчати новинки методичної літератури, у підготовці уроків максимально використовувати інтернет – ресурси, постійно працювати над самоосвітою, брати участь у вебінарах, семінарах, публікуватися.

У 2017 -2018н.р. методичне об’єднання вчителів іноземної мови буде працювати над проблемою: “ Формування вчителя як конкурентоспроможного фахівця в умовах модернізації освітньої галузі


Немає коментарів:

Дописати коментар